Logo-shapes-divide

Să jucăm Timișoara la cutie!

Primul boardgame despre Timișoara

Boardgame Timisoara

Dacă vă doriți o amintire cu Timișoara, vreți să vă bucurați copiii sau sunteți în căutarea unui cadou inedit, puteți opta pentru un joc: „Timișoara la cutie: JOCUL”.

Este primul boardgame despre Timișoara, care îmbină partea educativă cu cea distractivă, pentru a ne apropia de oraș într-un mod ludic, potrivit pentru toate vârstele, spun inițiatorii proiectului, care au lansat acest joc în 2023, anul în care urbea deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Puteți să îl oferiți în dar și prietenilor străini, pentru că are și o versiune în limba engleză.

Este și un produs 100% românesc și o inițiativă care își propune să ne facă mai conștienți de istoria, arhitectura și multiculturalitatea Timișoarei, explică Elisabeta Varga-Piątek, creatoarea jocului.

Jocul are în prim plan patru prieteni din patru țări – Mira, Ilona, Maxi și Ștefan, care au o misiune comună, aceea de a descoperi poveștile Timișoarei și de a ajunge la harta vechii cetăți, ascunsă în pavajul din Piața Unirii. Ei străbat orașul trecând prin cartierele istorice, urmând indicii și adunând bănuți.

Timișoara la cutie: JOCUL cuprinde o planșă cu harta orașului – traseul de joc, patru pioni, gândiți ca o reprezentare a principalelor minorități etnice ale orașului, două seturi de cartonașe, cu informații și întrebări despre Timișoara, un set de cartonașe cu acțiuni care fac joaca dinamică și antrenantă, jetoane de vot pentru alegerea răspunsului corect și bănuți – miza câștigării jocului.

Câștigă cel care ajunge primul la finalul traseului și strânge cei mai mulți bănuți de aur, respectiv cel care știe cele mai multe informații despre Timișoara.

Se poate juca în două variante, în funcție de vârsta jucătorilor.

E un cadou frumos, mai ales că ilustrația și grafica jocului îi aparțin lui Dan Ungureanu, cunoscut ilustrator de cărți pentru copii (Apolodor, Fram ursul polar etc.).

Precizăm aici că același artist semnează și grafica altor produse marca Timișoara la Cutie – miniaturi 3D de construit, cu clădiri istorice valoroase ale orașelor Timișoara și Sibiu (Mini Timișoara la Cutie, Timișoara la plic, Timișoara de colorat, Sibiu la Cutie etc.).

Au puzzle-uri 3D, cărți poștale, stickere, tatuaje temporare șamd., pe care le puteți vedea și le puteți achiziționa de pe site-ul lor, le mai găsiți în librăriile din Timișoara și pe unele dintre ele la Monoton, micul magazin din centrul orașului de pe Bega care promovează produsele designerilor locali și artiștilor made in RO.

Dacă știți și vreți să ne împărtășiți și alte inițiative interesante de promovare a orașelor și locurilor frumoase din România, nu ezitați să ne contactați!

Galerie imagini

Distribuie articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *