Logo-shapes-divide

Donează o bicicletă și fă un copil fericit!

Dacă ai o bicicletă pe care tu sau copiii tăi nu o mai folosiți, care stă depozitată în garaj, în boxa blocului sau în balcon, mai bine doneaz-o și poți să faci pe cineva fericit! Este îndemnul Fundației Comunitare Timișoara, care a inițiat campania „My Bike RO Bike”, prin care organizația dorește să adune biciclete pentru copiii și adolescenții cu cerințe educaționale speciale de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din orașul Recaș.

În cadrul campaniei, se colectează biciclete funcționale de diferite mărimi, în special cu roți de 26 și 28 inch.

„Încurajăm oamenii să doneze bicicletele vechi, dar funcționale, către o comunitate care are nevoie de ea. Profesorii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș organizează activități cu copiii, îi învață să meargă pe biciclete, organizează activități săptămânale cu copiii pentru a învăța și regulile de circulație, dar le arată și cum să își întrețină bicicletele. Cea mai mare problemă este faptul că le lipsesc chiar bicicletele, iar noi am decis să le dăm o mână de ajutor  printr-o campanie de donație. Ne dorim ca împreună să îi ajutăm pe acești copii să devină mai încrezători, mai independenți, să se integreze mai bine în comunitate”, explică Daniela Chesaru, directorul Fundației Comunitare Timișoara.

Campania a început în data de 15 martie și se va încheia în 5 mai 2024. Este derulată cu sprijinul Decathlon România, care va colecta vehiculele pe două roți, la magazinul din Timișoara (str. Ștefan Procopiu nr. 1).

Cine dorește să își doneze bicicleta trebuie mai întâi să o verifice, să se asigure că este funcțională, să completeze un formular, disponibil aici, și să lase și un mesaj pentru viitorul beneficiar.

Bicicletele colectate vor fi apoi transportate la Recaș și donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu”.

„Elevii noștri sunt copii cu cerințe educaţionale speciale, care provin din medii sociale şi economice dezavantajate. Preocuparea familiilor asupra greutăţilor zilnice face ca foarte puţini copii să aibă acces la resurse necesare achiziţionării unei biciclete sau a unor componente necesare reparării în regim propriu a celor existente. Ne dorim să desfășurăm activități atractive, care să contribuie la creşterea prezenţei la şcoală a unui număr cât mai mare de copii; încurajarea utilizării bicicletei ca şi mijloc de transport sustenabil, dezvoltarea încrederii şi capacităților necesare pentru a circula în siguranţă”, spune Lavinia Hansman, profesor coordonator al proiectului din partea CSEI Recaș (https://www.cesrecas.ro/).

Ce ar mai fi de spus despre centrul școlar din Recaș este că, în decembrie 2023, a fost singura școală specială din România care a primit «Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler» din partea Președintelui României.

Distribuie articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *