Logo-shapes-divide

Recomandări de cazare în Sicilia: Cantiere dell’Anima Art Resort sau un șantier pentru suflet

Alina MINA

Alina MINA

Autor

Mi-am propus să fac recomandări de cazare doar atunci când ajung în locuri deosebite, care merită promovate pentru ca și alții să se poată bucura de ele. O astfel de descoperire a fost, în cea mai recentă călătorie a noastră în Italia, Cantiere dell’Anima Art Resort, din Trapani, despre care am să vă povestesc în continuare, dar vin și cu alte recomandări bune de cazare dacă v-ați propus să cutreierați Sicilia.

red cirlce

Situat în centrul istoric al orașului Trapani, de pe coasta vestică a insulei, într-o clădire care a fost bombardată în timpul războiului, reconstruită după vechile planuri și transformată în B&B în urmă cu circa 8 ani, Cantiere dell’Anima este un loc plin de surprize.

Proprietarul, Domnul Dino (Dino Serra), este un pasionat de artă și lucruri frumoase și a făcut din acest loc un șantier pentru suflet, cum îi spune și numele. Nu este doar o unitate de cazare, ci totodată un spațiu expozițional unde puteți admira diferite lucrări de artă – picturi, sculpturi, obiecte de design care mobilează camerele, uși vechi recondiționate și fresce. Încăperile, denumite camere de artă, mari și colorate, au și ele propria ”personalitate” și propriul nume: Vis, Iubire, PasiuneCantiere dell’Anima este ca o mică galerie de artă contemporană, unde expun și sunt promovați diverși artiști. Din când în când găzduiește inclusiv concerte, expoziții de fotografie și alte evenimente cultural-artistice.

Interesant este și sistemul prin care sunt transportate la etajele superioare bagajele voluminoase, a se vedea în imagini, în lipsa unui lift.

Micul dejun este foarte bun – puteți încerca patiseria locului, mezeluri și brânzeturi, sandvișurile cu anșoa, sucul de portocale de Sicilia proaspăt stors și alte bunătăți.

Nu în ultimul rând, personalul este amabil și săritor – dincolo de facilitățile de cazare, oamenii te ajută să te orientezi în zonă, te ajută cu rezervări și alte informații utile unui turist. Și vezi acele gesturi care te fac să te întorci poate cândva: observi cum proprietarul merge personal să cumpere portocale, pentru că se terminaseră, oamenii te întreabă cum te simți, îți cer feedback, și mai primești și un sandviș delicios la pachet!

Călătoria noastră în Sicilia a mai cuprins de această dată Palermo și Agrigento, unde la fel, am avut parte de cazări pe care pot să vi le recomand călduros. În Agrigento, oraș care va fi capitală culturală italiană în 2025 și unde vă recomand să mergeți pentru Valea Templelor, am stat la Alcova Camere in Centro.

Este o structură deosebită, situată în centrul istoric, într-o proprietate renovată recent. Ca inconvenient, trebuie să fiți pregătiți să urcați multe trepte cu bagajele după voi ca să ajungeți în centrul vechi, pentru că nu se poate intra cu mașina în zonă. Ce nu ni s-a părut ok în această locație – micul dejun se servește la o cafenea din apropiere, unde poți beneficia de o cafea/ capuccino și un produs de patiserie la alegere. Ei bine, am avut surpriza să constatăm că, deși eram două familii, fiecare cu un copil, cei mici, de 3, respectiv 10 ani, nu au fost luați în calcul la micul-dejun. Deci, atenție la acest aspect!

În Palermo, ne-am cazat la B&B Palermo Bella Rooms and Suites. Nu a avut poate strălucirea primelor două, dar este un loc bine poziționat, curat, cu camere confortabile și mic-dejun bun.

Cu altă ocazie am vizitat Catania, unde vă pot recomanda Catarina Suites – Centro Storico.Este localizat strategic, la câțiva pași distanță de vechea piață de pește, un loc fabulos, și de Piața Domului, unde am putut admira la micul-dejun celebra Fântână a elefantului, sau Liotru, cum îi spun catanezii. Bineînțeles, cu o granita de fistic și o brioșă caldă alături, cum e obiceiul în Sicilia.

Galerie imagini

Distribuie articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *